Lokalna sałatka

Lokalna sałatka
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.110)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:

Grzanki
bagietka

Dressing
2 łyżki octu jabłkowego lub innego ulubionego octu
1 łyżka musztardy, dowolnego rodzaju
1 łyżka syropu klonowego lub miodu
3 łyżki oleju rzepakowego lub innego oleju roślinnego

Sałata
½ kg mieszanych sałat
1 szklanka kiełków fasoli mung
2 marchewki, obrane
1/2 szklanki migdałów w słupkach
1/2 szklanki pestek dyni

Dressing
Połączyć wszystkie składniki dressingu. Dobrze wymieszać.

Przygotowanie grzanek
Bagietkę pokrojoną w kostkę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, opiekać w piekarniku aż stanie się złota i chrupiąca.

Przygotowanie sałaty
Zieleninę przełożyć do dużej salaterki, zetrzeć do niej marchewki. Dodać kiełki, migdały i pestki dyni. Skropić dressingiem i dodać grzanki. Dobrze wymieszać i podawać.

© Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA