Lokalna sałatka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.110)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Grzankibagietka
Dressing
2 łyżki octu jabłkowego lub innego ulubionego octu
1 łyżka musztardy, dowolnego rodzaju
1 łyżka syropu klonowego lub miodu
3 łyżki oleju rzepakowego lub innego oleju roślinnego
Sałata
½ kg mieszanych sałat
1 szklanka kiełków fasoli mung
2 marchewki, obrane
1/2 szklanki migdałów w słupkach
1/2 szklanki pestek dyni
Dressing
Połączyć wszystkie składniki dressingu. Dobrze wymieszać.
Przygotowanie grzanek
Bagietkę pokrojoną w kostkę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, opiekać w piekarniku aż stanie się złota i chrupiąca.
Przygotowanie sałaty
Zieleninę przełożyć do dużej salaterki, zetrzeć do niej marchewki. Dodać kiełki, migdały i pestki dyni. Skropić dressingiem i dodać grzanki. Dobrze wymieszać i podawać.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W