Krokiety i paszteciki
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- dobrej jakości przyprawione mięso mielone
- ciasto francuskie
- jajko
- ziarno sezamowe
- ugotowany ziemniak
- kawałek dyni i słodki ziemniak
- pół filiżanki groszku
- łyżeczka ziaren maku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na paski. Układamy mięso i zawijamy je. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnem sezamu. Ziemniaki i dynię kroimy w kostkę, rozgniatamy i mieszamy z groszkiem. Z ciasta wycinamy kółka, brzegi smarujemy jajkiem. Układamy nadzienie i sklejamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W