Krewetki w szynce parmeńskiej i sałatka koktajlowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 12 bardzo dużych krewetek bez pancerzy (można wziąć 24 mniejszych)
- 12 plastrów szynki parmeńskiej
- 4 dojrzałe pomidory Roma, rozcięte na pół
- 4 dymki
- sok i skórka z 2 cytryn
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki chrzanu
- 4 garście rukoli
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill do maksymalnej temperatury. Dopraw solą i pieprzem, a także oliwą. Połówki pomidorów i dymkę odłóż na bok. Ułóż plastry szynki na desce. Połóż krewetki na końcach plastrów i ciasno owiń. Jeśli nie masz wielkich krewetek, przekrój plastry na pół i owiń szynką mniejsze krewetki. Odłóż na bok. Gdy grill się rozgrzeje, ułóż na nim krewetki, pomidory i dymkę. Piecz aż krewetki będą gotowe, a szynka brązowa, pomidory się przypieką, a dymka ściemnieje. Posiekaj pomidory i wrzuć do ładnej miski. Dodaj sok i skórkę z cytryn, chrzan, rukolę, dobrze wymieszaj. Przybierz krewetkami i dymkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W