Kompot z suszu
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Potrawy wigilijne
Składniki:
- mieszanka owoców suszonych
- 1 op. suszonych śliwek
- ½ szklanki rodzynek
- 3 goździki
- 1 laska cynamonu
- cukier do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Owoce zalewamy wodą na wysokość dwa razy taką, jak poziom owoców. Doprawiamy goździkami, laską cynamonu i gotujemy, aż owoce zmiękną ale nie będą się rozpadać. Dosładzamy do smaku i studzimy. Najlepiej po przestudzeniu kompot wstawić do lodówki i podawać zimny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wigilijne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W