Kompot z suszu

Kompot z suszu
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy wigilijne

Składniki:

  • mieszanka owoców suszonych
  • 1 op. suszonych śliwek
  • ½ szklanki rodzynek
  • 3 goździki
  • 1 laska cynamonu
  • cukier do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owoce zalewamy wodą na wysokość dwa razy taką, jak poziom owoców. Doprawiamy goździkami, laską cynamonu i gotujemy, aż owoce zmiękną ale nie będą się rozpadać. Dosładzamy do smaku i studzimy. Najlepiej po przestudzeniu kompot wstawić do lodówki i podawać zimny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA