Koktajl Sazeraca
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 kostki brązowego cukru
- 8 kropli gorzkiej wódki z Nowego Orleanu (Peychaurd’s bitter)
- 4 krople angostury
- woda sodowa
- 120 ml żytniej whisky
- rozgnieciony lód
- 60 ml absyntu
- 4 zamrożone szklaneczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużej butelki albo shakera wrzuć cukier, wlej obie gorzkie wódki i wodę sodową. Rozgniataj trzonkiem drewnianej łyżki, aż cukier się pokruszy i rozpuści. Dolej whisky, dopełnij pokruszonym lodem, natychmiast wymieszaj, aby schłodzić. Do zamrożonej szklaneczki wlej absynt i obracaj nią, żeby pokrył ścianki. Przelej nadmiar do kolejnej szklaneczki i powtarzaj czynność, aż wszystkie szklaneczki będą gotowe. Przelej koktajl do szklaneczek i podawaj z rozmachem!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W