Keks na trzy sposoby
Oceń przepis:
Przygotował:
Kim McCosker
- Seria kulinarna:
- 4 składniki (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Przygotowanie:
Keks z karobem
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku pomarańczowego
2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym
300 g posiekanych suszonych owoców z karobem
Keks dla diabetyków
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku pomarańczowego
2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym
Keks bezglutenowy
1kg mieszanki suszonych owoców
2 szklanki soku
2 szklanki mąki bezglutenowej ze środkiem spulchniającym
Przygotowanie
Keks z karobem: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 125 stopni C. Wymieszaj owoce namoczone w soku z mieszanką owoców z karobem. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.
Keks dla diabetyków: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką.Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.
Keks bezglutenowy: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką bezglutenową. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W