Kalafior i ciecierzyca z rodzynkami i trybulą
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ½ małego kalafiora
- 1 puszka ciecierzycy
- ¼ szklanki rodzynek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- nać trybuli do podania
- duża szczypta płatków chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalafior dzielimy na małe różyczki, rozgrzewamy na patelni połowę masła i od razu wrzucamy nań kalafior. Podsmażamy, aż złapie kolor, często podrzucając. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i chili. Krótko razem podsmażamy na dość dużym ogniu, następnie dorzucamy rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem i na koniec dodajemy poszatkowaną trybulę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W