Frytki bananowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Aaron Craze
- Seria kulinarna:
- Rude Boy w kuchni (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 6 dojrzałych bananów
- 200 g polenty
- 2 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz banany i pokrój na plasterki. Wsyp polentę do miski, obtocz w niej bananowe plastry. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż chipsy. Skrop oliwą i oprósz solą. Piecz ok. 10 min do chwili, gdy chipsy zezłocą się i będą chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W