Frytki bananowe

Frytki bananowe
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Aaron Craze

Seria kulinarna:
Rude Boy w kuchni (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 6 dojrzałych bananów
  • 200 g polenty
  • 2 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz banany i pokrój na plasterki. Wsyp polentę do miski, obtocz w niej bananowe plastry. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż chipsy. Skrop oliwą i oprósz solą. Piecz ok. 10 min do chwili, gdy chipsy zezłocą się i będą chrupiące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA