Frittata z cebulą i ziołami
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:oliwa do smażenia
2 duże cebule, pokrojone w półplasterki
4 średnie ziemniaki
8 jajek
sól i świeżo mielony pieprz
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki (można użyć dowolnych ziół)
Przygotowanie:
Oliwę rozgrzać na dużej, ciężkiej patelni, która nadaje się do użycia również w piekarniku. Wrzucić pokrojone cebule, dusić 8-10 minut – nie zrumieniać. Ziemniaki obrać i obgotować przez 5 minut. Jajka ubić w dużej misce widelcem. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Po ostudzeniu ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Dodać do jajek razem z cebulą i natką pietruszki. Na tej samej patelni ponownie rozgrzać trochę oliwy. Wylać równomiernie masę i smażyć ją na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż zetnie się na brzegach. Następnie dopiec w piekarniku pod rozgrzanym grillem. Podawać od razu lub na zimno.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W