Florentynki

Florentynki
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 100 g płatków migdałowych
  • 75 g suszonej żurawiny
  • 40 g mąki
  • 2 łyżki skórki z pomarańczy
  • 40 g niesolonego masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki syropu cukrowego
  • 100 g gorzkiej czekolady

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać płatki migdałowe, mąkę, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Zagotować masło, brązowy cukier i syrop. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na blachę do pieczenia. Piec 8-10 minut w temperaturze 160°C. Stopić czekoladę. Zanurzać w niej spód ciasteczek. Układać je na kratce, aż czekolada zastygnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA