Fioletowe brokuły i masło pomarańczowo-czosnkowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Szalotki opłucz pod bieżącą wodą i wrzuć do rondelka. Dolej sok z pomarańczy. Gotuj na dość silnym ogniu, żeby szalotki się zeszkliły. Gdy płyn odparowuje, powstanie coś w rodzaju dżemu. Kiedy nieco przestygnie, dorzuć startą skórkę pomarańczową. Gdy jest zupełnie zimny, dodaj masło. Wymieszaj. Dorzuć posiekane liście czosnku niedźwiedziego. Można je zastąpić 1-2 ząbkami zwykłego czosnku. Wymieszaj. Brokuły podziel na różyczki. Ułóż w garnku do gotowania na parze. Posyp solą i przykryj. Będą gotowe po kilku minutach. Dopraw pieprzem i podawaj z masłem pomarańczowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W