Deser z persymony i mleczka kokosowego

Deser z persymony i mleczka kokosowego
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 2 miękkie dojrzałe persymony hychiya
  • 1 persymona fuyu
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 200 ml śmietanki kremówki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Persymony hychiya obrać i starannie wydrążyć miąższ. Zmiksować na puree i odstawić na bok.
Cukier wsypać do mleczka kokosowego. Wstawić na mały ogień i mieszać, aż cukier się rozpuści. W misce postawionej na garnku z ciepłą wodą ubić żółtka, aż będą puszyste. Wlać mleczko kokosowe w cukrem. Ubijać dalej, aż wszystkie składniki się połączą. Wstawić do lodówki. Ubić śmietanę. Puree z persymon połączyć z mieszaniną jajeczną. Powoli dodawać do bitej śmietany. Nałożyć do pucharków i wstawić do zamrażalnika co najmniej na godzinę. Przed podaniem obrać persymonę fuyu, pokroić w kostkę i posypać krem. Skropić niewielką ilością miodu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA