Czerwona kapusta z jabłkami, przepis Bette
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 43)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 5 dag (4 łyżki) masła
- w kawałkach
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
- ⅓ szklanki wody
- ⅓ szklanki octu
- 1 niewielka główka czerwonej kapusty (ok. 1 kg)
- bez głąba
- cienko pokrojonej
- ¼ szklanki galaretki z czerwonej porzeczki
- 2 łyżki miąższu jabłka Granny Smith
- grubo startego (ok. ½ jabłka)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 160 stopni C. Do naczynia żaroodpornego włożyć masło, cukier, sól, wodę i ocet. Zagotować, mieszać aż masło i cukier się rozpuszczą. Dodać kapustę, wymieszać. Przykryć, wstawić do piekarnika. Piec do miękkości godzinę i 50 minut. W połowie czasu dobrze wymieszać. Dodać galaretkę i jabłko, wymieszać, przykryć, piec jeszcze 10 minut. Wyjąć, odstawić, może czekać pod przykryciem. Można odgrzewać na wolnym ogniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W