Ciasto kawowe w filiżance
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 100g czekolady deserowej
- 100g masła (pół kostki)
- 4 jajka
- ½ szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- ½ szklanki mocnej kawy o temperaturze pokojowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160° C. Włóż czekoladę i masło do miski i postaw ją na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się zupełnie roztopi i zdejmij z garnka. Wymieszaj jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i kawę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka. Rozłóż ją do 4 filiżanek. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut. Podawaj od razu, lub na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W