Caponata Italiana
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
95 g cukinii
95 g dyni
95 g czerwonej papryki
95 g oberżyny
60 g zielonych oliwek
60 g białej cebuli
60 ml sosu pomidorowego
30 g bazylii
oliwa
olej rzepakowy (do smażenia)
sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Pokrój cebulę, smaż na dużej patelni na oliwie, dorzuć część bazylii. Pokrój w kostkę wszystkie warzywa (poza oberżyną), dorzuć na patelnię. Usmaż oberżyny oddzielnie na oleju rzepakowym, dodaj sos pomidory i smaż przez 6-7 minut. Warzywa powinny być chrupkie w środku, kiedy dodasz do nich resztę bazylii i oberżyny. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Rada: Caponatę lepiej przygotować wcześniej, aby nabrała aromatu.
© 2012 Fabrizio Carro
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W