Caponata Italiana

Caponata Italiana
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki:
95 g cukinii
95 g dyni
95 g czerwonej papryki
95 g oberżyny
60 g zielonych oliwek
60 g białej cebuli
60 ml sosu pomidorowego
30 g bazylii
oliwa
olej rzepakowy (do smażenia)
sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Pokrój cebulę, smaż na dużej patelni na oliwie, dorzuć część bazylii. Pokrój w kostkę wszystkie warzywa (poza oberżyną), dorzuć na patelnię. Usmaż oberżyny oddzielnie na oleju rzepakowym, dodaj sos pomidory i smaż przez 6-7 minut. Warzywa powinny być chrupkie w środku, kiedy dodasz do nich resztę bazylii i oberżyny. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Rada: Caponatę lepiej przygotować wcześniej, aby nabrała aromatu.

© 2012 Fabrizio Carro

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA