Blanszowany szpinak

Blanszowany szpinak
Oceń przepis:
108 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • ¾ kg liści młodego szpinaku
  • opłukanego (nie odciskać wody)
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • posiekany
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, włożyć mokry szpinak i dusić, aż liście zmiękną. Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, wlać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć pół minuty. Błyskawicznie przełożyć szpinak do oliwy. Smażyć minutę. Przyprawić solą i pieprzem. Polać sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA