Blanszowany szpinak
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- ¾ kg liści młodego szpinaku
- opłukanego (nie odciskać wody)
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 ząbek czosnku
- posiekany
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
- ½ cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, włożyć mokry szpinak i dusić, aż liście zmiękną. Rozgrzać średniej wielkości rondel na średnim ogniu, wlać oliwę, wrzucić czosnek, smażyć pół minuty. Błyskawicznie przełożyć szpinak do oliwy. Smażyć minutę. Przyprawić solą i pieprzem. Polać sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W