Barramundi w liściu bananowca
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Przygotowanie:
Składniki
ryba barramundi
liść bananowca
pól pęczka kolendry z korzeniami
chili
2 kawałki trawy cytrynowej
kawałek imbiru
2 liście limetki
4 krople oleju sezamowego
sól
oliwa z oliwek
Przygotowanie
W moździerzu rozgniatamy kolendrę, trawę cytrynową, chili, liście limetki i imbir. Dodajemy olej sezamowy, sól i odrobinę zalewy z anchois. Rybę polewamy oliwą, nacinamy i nacieramy przygotowaną pastą. Owijamy liściem bananowca i związujemy. Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W