Bananowe rożki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kg francuskiego mrożonego ciasta
- rozmrożonego i pokrojonego na 4 kawałki
- 1 banan
- obrany i pokrojony w kostkę
- ½ szklanki dżemu
- 1 łyżka zmielonej gałki muszkatołowej
- ¼ szklanki wiórków kokosowych
- 2 ubite jaja
- 2 łyżki grubego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Wyłożyć ciasto na płaską powierzchnię, pokroić na 4 kwadraty. W małej misce rozgnieść banan z dżemem, gałką muszkatołową i wiórkami kokosowymi. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć sporą porcję nadzienia. Posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem, skleić po przekątnej formując trójkąty, lub prostokąty. Docisnąć brzegi widelcem, żeby się nie rozkleiły. Posmarować z wierzchu jajkiem i posypać grubym cukrem. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec, aż będą rumiane, ok. 12 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W