Balsamiczna kopuła z pieczonych oberżyn i pomidorów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 4 kg podłużnych pomidorów
- 2 kg czerwonej cebuli
- 3 średniej wielkości bakłażany
- 20 listków bazylii
- własnej roboty oliwa ziołowa (do oliwy dorzuć świeży majeranek i tymianek
- czosnek oraz sól morską Maldon)
- ¼ filiżanki octu balsamicznego
- cukier
- sól
- 1 łyżka posiekanego tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dzień 1
Blachę wysmaruj oliwą. Pomidory rozkrój na połówki. Ułóż na blasze rozcięciem do góry. Posmaruj oliwą. Piecz pomidory w średnio rozgrzanym piekarniku około 8 godzin. Warto pozostawić uchylone drzwiczki, zablokowane łyżką.
Blachę wysmaruj oliwą. Pomidory rozkrój na połówki. Ułóż na blasze rozcięciem do góry. Posmaruj oliwą. Piecz pomidory w średnio rozgrzanym piekarniku około 8 godzin. Warto pozostawić uchylone drzwiczki, zablokowane łyżką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W