Zrazy z jesiotra (sous vide) z kiszonymi ogórkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- filet z jesiotra surowego 2,5kg
- łosoś wędzony plastry 0,5kg
- marchew 0,5kg
- seler korzeń 0,5kg
- dymka 4 pęczki
- ogórki kiszone z zalewą 0,5 kg
- koperek 3 pęczki
- masło 600 g
- jajka 3 szt
- sól
- pieprz
- musztarda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jesiotra podziel na porcje i rozetnij w poprzek na poprzeczne plastry. Marchew, seler i cebulę od dymki pokrój w julienne i zblanszuj. Na folii spożywczej rozłóż plastry łososia wędzonego. Na łososiu rozłóż plastry jesiotra. Posmaruj wierzch ryby musztardą i połóż na to julienne z warzyw. Zawiń ciasno folią, nakłuj i zapakuj w próżniowe worki i gotuj w łaźni sous vide przez 30 minut w temperaturze 56 st. C. W tym czasie zredukuj sos z kiszonych ogórków i na minimalnym ogniu utrzep w nim żółtka na gęstą pianę. W powstałe zabaione wkręć (jak majonez) roztopione masło. Ogórki kiszone obierz ze skórki i pokrój w julienne. Ogórki wymieszaj z posiekanym koperkiem. Plastry jesiotra ułóż na sosie i podaj z sałatką z kiszonych ogórków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W