Zielona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami

Zielona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 900 g obranej zielonej fasolki
  • sprawione
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki masła
  • 225 g pieczarek
  • pokrojonych w cienkie plastry
  • 1 dymka
  • posiekana
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • ½ szklanki uprażonych płatków migdałowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować fasolkę w osolonej wrzącej wodzie (5 minut). Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu. Dodać oliwę i masło, dodać pieczarki, dymkę, i smażyć 3 – 4 minut, aż pieczarki się zrumienią. Dodać odcedzoną fasolkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA