Zielona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami
Oceń przepis:
Składniki:
- 900 g obranej zielonej fasolki
- sprawione
- 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki masła
- 225 g pieczarek
- pokrojonych w cienkie plastry
- 1 dymka
- posiekana
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- ½ szklanki uprażonych płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować fasolkę w osolonej wrzącej wodzie (5 minut). Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu. Dodać oliwę i masło, dodać pieczarki, dymkę, i smażyć 3 – 4 minut, aż pieczarki się zrumienią. Dodać odcedzoną fasolkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W