Tarta dyniowo-imbirowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:
55 ciasteczek imbirowych
6 łyżek masła
puszka puree z dyni
¾ miarki słodkiego mleka skondensowanego
2 żółtka
Przygotowanie:
Ciasteczka mielimy na proszek w robocie – powinniśmy otrzymać 2 i pół miarki proszku. Przesypujemy proszek do miski i dodajemy do niego 6 łyżek roztopionego masła i mieszamy. Masą wykładamy 22-u centymetrową formę do pieczenia i mocno ją ubijamy. To będzie spód ciasta. Całość wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-u stopni Celsjusza. Puree z dyni przekładamy do miski. Dolewamy do niego mleko skondensowane. Ubijamy dwa żółtka, dodajemy je do masy i całość mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony spód, całość pieczemy pół godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-u stopni Celsjusza.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W