Specjalny sos Lucindy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:3 łyżki oleju szafranowego
1,2 kg słodkiej cebuli
½ szklanki musztardy w proszku
1 łyżka soli
1 łyżeczka kurkumy
⅓ szklanki octu z cydru
1 szklanka jasnego piwa
Przygotowanie:
Rozgrzewamy na ostrym ogniu dużą patelnię. Wlewamy olej szafranowy. Kolistym ruchem rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy cebulę do miękkości, często mieszając, około 30 minut. Dodajemy musztardę w proszku, sól i kurkumę. Cały czas mieszając, podsmażamy przez 3 minuty. Wlewamy ocet z cydru. Zwiększamy ogień. Wlewamy piwo i często mieszając, smażymy, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Uwaga: musztardę można przechowywać w lodówce około tygodnia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W