Sos pomidorowy z ukrytymi warzywami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.118)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- obrane i pokrojone
- 4 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- 1 x 825ml puszka całych pomidorów
- zmiksowanych
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 marchewki
- obrane i starte na wiórki
- kilka garści młodego szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oliwę razem z cebulami rozgrzać w małym garnku. Smażyć, aż zmiękną i lekko się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać puree z pomidorów, przyprawy i marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i dalej gotować na wolnym ogniu, do czasu, aż szpinak się podgrzeje i zmięknie. Wszystko zmiksować blenderem. Podawać dzieciakom z ich ulubionym makaronem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W