Smażone ziemniaki po kowbojsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Składniki:800 gramów ziemniaków - obranych, pokrojonych w dwucentymetrowe kawałki
4 łyżki oliwy
1 duża czerwona cebula – pokrojona w półplasterki
200 gramów chorizo – obranego i pokrojonego w półplasterki
2 łyżki listków świeżego tymianku
sól i świeżo mielony pieprz
2 łyżki listków natki pietruszki lub kolendry
opcjonalnie: 1 łyżeczka drobno posiekanej czerwonej papryczki chili
Przygotowanie:
Ziemniaki zagotować w osolonej wodzie i gotować przez pięć minut. Następnie dokładnie odcedzić. Kiedy się gotują, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i dusić do miękkości cebulę (5 minut). Dodać chorizo i dusić kolejne pięć minut mieszając, żeby nic nie przywarło. Zdjąć z patelni na którą dodać pozostałą oliwę, tymianek i dobrze odcedzone ziemniaki. Smażyć na średnim ogniu mieszając do zrumienienia (10 minut). Dodać z powrotem uduszoną cebulę z chorizo i smażyć razem minutę do dwóch. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Posypać ziołami i chili.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W