Smażone karczochy w stylu „Kabaretu” z sosem ziołowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki karczochów:
2 puszki całych karczochów
200 g doprawionej, włoskiej tartej bułki
3 jaja
oliwa (do smażenia)
Składniki sosu:
360 ml oliwy
160 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
½ łyżeczki białego pieprzu
1 posiekany pęczek natki pietruszki
1 posiekany pęczek kolendry
sól (do smaku)
Przygotowanie karczochów:
Przetnij karczochy na pół, zanurz w jaju, potem w bułce tartej, smaż na oliwie.
Przygotowanie sosu:
Wrzuć wszystkie składniki do miksera. Miksuj na wysokich obrotach, aż powstanie zielony, gładki sos. Podawaj.
© 2012 Lucia Palmieri
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W