Smażona kapusta
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 4½ łyżeczki oleju roślinnego
- 1 cebula średniej wielkości
- pokrojona w plastry
- 1 pomidor
- pokrojony w kostkę
- 2,5 cm korzenia świeżego imbiru
- bez skórki
- posiekanego lub pokrojonego w plasterki
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1 mała główka białej kapusty
- pozbawiona głąba i cienko poszatkowana
- 1½ łyżeczki gruboziarnistej soli
- plus do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać na dość dużym ogniu patelnię o średnicy 35 cm, wlać olej i dodać cebulę. Smażyć około 2 minut, aż cebula trochę zmięknie. Dodać imbir, pomidora i płatki chili. Smażyć jeszcze 2 minuty.
Dodać kapustę i 1½ łyżeczki soli, wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć ogień. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zacznie więdnąć. Podgrzewać dalej, w sumie około 13 minut, w razie potrzeby dolewając wodę, po dwie łyżki na raz, aż kapusta będzie miękka. Posolić do smaku i podawać.
Dodać kapustę i 1½ łyżeczki soli, wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć ogień. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zacznie więdnąć. Podgrzewać dalej, w sumie około 13 minut, w razie potrzeby dolewając wodę, po dwie łyżki na raz, aż kapusta będzie miękka. Posolić do smaku i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W