Sałatka z grzybów, sałaty i sera riccota salata
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki sałatki:
6 boczniaków
2 pęczki endywii kędzierzawej
2 pęczki roszponki
3 czerwone cebule
120 g sera ricotta salata
1 pęczek natki
Składniki winegretu z sherry:
60 m octu z sherry
1 łyżeczka musztardy dijon
1 szalotka
240 ml oliwy
sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie sałatki:
Obmyj grzyby. Pozostaw na 15 minut, aby wyschły. Piecz w 175°C przez 10 minut albo do chwili, gdy staną się złocistobrązowe. Pozostaw do wystudzenia. Umyj sałaty, wrzuć do miski. Obieraczką do warzyw zestrugaj wiórki z sera. Cebulę pokój w cienkie piórka albo bardzo drobno poszatkuj. Zalej wodą, aby złagodzić ich smak. Zerwij listki z gałązek natki.
Przygotowanie winegretu z sherry:
Wlej do miksera ocet. Dodaj musztardę i szalotkę. Miksuj, dolewając stopniowo oliwę. Gdy całą wlejesz, przerwij miksowanie. Dopraw do smaku solą i pierzem. Wrzuć wszystkie składniki do miski i wymieszaj. Dolej dressingu do smaku.
© 2012 Joe Johnson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W