Rolada bezowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 6 białek
- 375 g drobnego cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki octu z białego wina
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone
- owoce (truskawki, maliny, jagody, marakuja, wiśnie)
- listki mięty
- cukier puder
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 160°C. Blachę o wymiarach 32 x 24 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo wsypywać cukier. Dodać ekstrakt waniliowy, ocet i skrobię kukurydzianą. Masę przełożyć na blachę i piec przez 20 minut. Ostudzić.
Przełożyć bezę na papier wysypany cukrem pudrem, posmarować bitą śmietaną z mascarpone i zwinąć. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 3 godziny. Pokroić w plastry i przybrać owocami.
Przełożyć bezę na papier wysypany cukrem pudrem, posmarować bitą śmietaną z mascarpone i zwinąć. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 3 godziny. Pokroić w plastry i przybrać owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W