Renklodowy chutney

Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 150 ml octu z cydru
- 125g cukru kryształu
- ½ cebuli
- sok i skórka z jednej pomarańczy
- 1 łyżeczka przyprawy do pierników
- 450 g posiekanych renklod bez pestek
- 2 posiekane jabłka
- 50 g posiekanych orzechów włoskich
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do rondla wlej ocet z cydru, dosyp cukier kryształ. Doprowadź do wrzenia. Dorzuć cebulę. Dodaj sok i skórkę z jednej pomarańczy oraz przyprawę do pierników. Gotuj przez 5 minut. Dorzuć renklody i jabłka. Gotuj przez 15-20 minut. Odcedź. Płyn przelej do rondla. Odparuj, aż powstanie syrop. Do ugotowanych owoców dosyp orzechy włoskie. Dolej syrop i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W