Renklodowy chutney

Renklodowy chutney
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 150 ml octu z cydru
  • 125g cukru kryształu
  • ½ cebuli
  • sok i skórka z jednej pomarańczy
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników
  • 450 g posiekanych renklod bez pestek
  • 2 posiekane jabłka
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Do rondla wlej ocet z cydru, dosyp cukier kryształ. Doprowadź do wrzenia. Dorzuć cebulę. Dodaj sok i skórkę z jednej pomarańczy oraz przyprawę do pierników. Gotuj przez 5 minut. Dorzuć renklody i jabłka. Gotuj przez 15-20 minut. Odcedź. Płyn przelej do rondla. Odparuj, aż powstanie syrop. Do ugotowanych owoców dosyp orzechy włoskie. Dolej syrop i wymieszaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA