Pudding z kaszy manny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 5 filiżanek wody
- filiżanka cukru kokosowego
- pół filiżanki miodu
- skórka z cytryny
- 3 kawałki kory cynamonowej
- 2-3 goździki
- 2 filiżanki manny
- filiżanka oleju z krokosza
- ćwierć filiżanki pokruszonych orzechów włoskich
- ćwierć filiżanki orzeszków piniowych
- ćwierć filiżanki rodzynek
- łyżka syropu z agawy
- pół filiżanki miąższu marakui
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wodę z cukrem, miodem, skórką cytryny, cynamonem i goździkami. Gotować przez 2 minuty i wlać olej z krokosza. Ciągle mieszając powoli wsypywać mannę. Kiedy zgęstnieje dodać rodzynki, orzeszki piniowe i orzechy włoskie. Przełożyć masę na talerz, udekorować miąższem marakui i skropić syropem z agawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W