Precle
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 jajka
- 350 g mąki pszennej
- 250 g tartego sera cheddar plus trochę do posypania
- 250 g masła (wyjętego wcześniej z lodówki
- tak
- żeby było miękkie)
- 2 łyżki nasion kminku
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce roztrzepać jedno jajko, wymieszać z mąką, serem, masłem, łyżeczką nasion kminku i szczyptą soli na zwarte ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie na grubość 1 cm. Wycinać precle foremką do precli lub do ciasteczek (albo szeroką szklanką) i przekładać na blaszkę, wyłożoną pergaminem. W innej miseczce roztrzepać drugie jajko, posmarować precle i posypać resztą kminku i tartym serem. Piec na złoto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza (10-15 minut). Wyjąć i ułożyć na drucianym stojaku do ostygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W