Potrawka z tuńczyka Emiliano
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 łyżki oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku, zmiażdżone
700 g świeżego tuńczyka w kawałkach
1 cebula, pokrojona w cienkie talarki
1 chili poblano, drobno posiekana
2 pomidory, bez pestek, pokrojone
kilka pędów świeżego oregano, posiekanych
sól i pieprz
ciepłe tortille
cząstki limonek
Przygotowanie:
Rozgrzewamy wok albo patelnię nieprzywierającą. Dodajemy czosnek, a następnie tuńczyka. Smażymy 3-4 minuty. Dodajemy cebulę i chili poblano i smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy pomidory i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tortillą i sokiem z limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W