Pita kofta
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- 200 g mielonej jagnięciny lub wieprzowiny
- pół ząbka czosnku
- chili
- łyżeczka papryki
- 2 chlebki pita
- 4 łyżki greckiego jogurtu
- garść liści mięty i kolendry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z papryką, czosnkiem, chili i odrobiną posiekanej kolendry. Układamy je cienką warstwą na chlebku pita. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy placek mięsem do dołu na rozgrzanej patelni. Skrapiamy oliwą. Kiedy się zrumieni odwracamy i smażymy przez 2-3 minuty. Przed podaniem polewamy jogurtem, posypujemy kolendrą i miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W