Pieczeń wołowa z pieczarkami i groszkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Pieczeń:
1,3 kg antrykotu bez kości
1-2 łyżki musztardy dijońskiej
łyżka soli
łyżka pieprzu
łyżka tymianku
2 łyżki oliwy
Dodatki:
pół filiżanki groszku
10 pieczarek
4 ząbki czosnku
bekon
3 ziemniaki
oliwa
Przygotowanie:
2 ząbki czosnku, masło i pieczarki przełożyć do garnka. Wlać odrobinę wody, dodać sól, pieprz i tymianek i gotować przez 5-10 minut. Szalotki, bekon, 2 ząbki czosnku i groszek ugotować do miękkości w pół filiżanki wody. Wołowinę przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Związać, żeby równo się upiekła. Obsmażyć na rozgrzanej patelni grillowej, a następnie wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Ziemniaki zetrzeć, osolić i odcisnąć nadmiar płynu. Formować placuszki i smażyć na rozgrzanej oliwie. Zdjąć sznurek i pokroić mięso w plastry. Podawać z placuszkami, groszkiem i pieczarkami. Posypać natką pietruszki, tymiankiem i solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W