Para 5 - górka cielęca z borowikami podawana w towarzystwie czerwonej kapusty - dobieraniec

Para 5 - górka cielęca z borowikami podawana w towarzystwie czerwonej kapusty - dobieraniec
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marynujemy górkę cielęcą w marynacie - oliwa + sól + pieprz ziołowy + rozmaryn. Obsmażamy mięso na rozgrzanej patelni po 2 - 3 min z każdej strony, następnie wkładamy do pieca rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na ok. 35 min. Borowiki kroimy w plasterki wrzucamy na roztopione masło, dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz i natkę pietruszki, dusimy na wolnym ogniu ok. 7 min.
Kapustę szatkujemy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w paski suszone śliwki. Wszystko zalewamy czerwonym winem i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Doprawiamy sokiem z cytryny i cukrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA