Morele zapiekane pod kokosową pierzynką
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:6 dużych lub 10 małych moreli
1 szklanka śmietanki
1 szklanka cukru
3 szklanki wiórków kokosowych
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 160 °C. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Morele przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć ściśle w jednej warstwie w naczyniu do zapiekania. Śmietankę zagotować z cukrem na średnim ogniu mieszając, żeby rozpuścić cukier. Zdjąć z ognia, dodać wiórki i wanilię. Rozłożyć na morelach. Piec do zrumienienia około 40 minut. Jeśli pierzynka zbyt szybko się zrumieni, przykryć folią aluminiową, aby dopiec morele do miękkości. Można podawać z cytrynowym syllabubem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W