Marokańskie jajka
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Przygotowanie:
Składniki:marokański sos pomidorowy
4 duże garści świeżego szpinaku
jajka (2 na osobę)
kilka łyżek greckiego jogurtu
dukkah
Przygotowanie:
Sos podgrzać na dużej patelni. Dodać szpinak i dusić, aż zwiędnie. W masie zrobić wgłębienia na jajka. Wlać w nie jajka wbijając je najpierw pojedynczo do miseczki. Kiedy się zetną, udekorować wierzch kopczykami jogurtu i posypać dukkah.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W