Makaron jednogarnkowy z pomidorami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 350 g makaronu linguine
- 350 g pomidorków winogronowych, pokrojonych na połówki lub ćwiartki
- 1 cebula pokrojona na cienkie plasterki
- 4 ząbki czosnku, pokrojone na cienkie plasterki
- ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki
- 2 gałązki bazylii i listki do dekoracji
- 2 łyżki oliwy z oliwek (dodatkowo do podania)
- sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz
- 4½ szklanki wody
- świeżo starty parmezan (do podania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W głębokiej patelni wymieszaj makaron, pomidorki, cebulę, czosnek, płatki czerwonej papryki, bazylię, oliwę, 2 łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu i wodę. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, następnie gotuj przez 9 minut, aż makaron będzie al dente i od czasu do czasu przemieszaj go szczypcami.
Przypraw dla smaku solą i pieprzem, podziel na 4 porcje i ozdób bazylią. Podawaj z oliwą i parmezanem.
Przypraw dla smaku solą i pieprzem, podziel na 4 porcje i ozdób bazylią. Podawaj z oliwą i parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W