Kukurydza z meksykańskim sosem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Składniki:
2 kolby kukurydzy
6 chili
2 pomidory
2 ząbki czosnku
łyżeczka uprażonego kminu
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka soli
sok z połowy limetki
natka kolendry
Przygotowanie:
Chili i pomidory upiec na grillu. Ostudzić i obrać ze skórki. Zmiksować z dodatkiem czosnku, kminu i wędzonej papryki. Doprawić do smaku solą i sokiem z limetki. Kukurydzę piec na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Przyprawić, polać sosem i przybrać natką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W