Kaszanka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 3)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Przygotowanie:
Składniki :1 l krwi dzika
300 g tłuszczu dzika, pokrojonego w kostkę
1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę
300 g namoczonej owsianki
łyżka papryki
łyżka masła
Przygotowanie:
Rozpuść masło na patelni i podsmaż cebulę, aż zrobi się miękka, ale nie zrumieni. Wymieszaj cebulę z tłuszczem i owsianką. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Wlej krew i dobrze połącz wszystkie składniki, mieszkając rękami. Masa powinna mieć kleistą konsystencję. Poczekaj aż wystygnie.
Wypchaj nadzieniem wołowe jelita. W regularnych odstępach zrób supełki, tak aby powstały osobne pęta kaszanki. Nakłuj każde z nich, żeby nie popękały podczas gotowania. Zagrzej wodę w dużym garnku. Gdy osiągnie temperaturę 80°C włóż kaszankę. Gotuj przez około 10 minut. Cały czas mieszając. Po 10 minutach wyjmij kaszankę i zostaw do ostygnięcia.
Opracowano na podstawie programu „Niebiańska kuchnia – wzloty i upadki”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W