Kaszanka

Kaszanka
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 3)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Przygotowanie:

Składniki :
1 l krwi dzika
300 g tłuszczu dzika, pokrojonego w kostkę
1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę
300 g namoczonej owsianki
łyżka papryki
łyżka masła

Przygotowanie:
Rozpuść masło na patelni i podsmaż cebulę, aż zrobi się miękka, ale nie zrumieni. Wymieszaj cebulę z tłuszczem i owsianką. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Wlej krew i dobrze połącz wszystkie składniki, mieszkając rękami. Masa powinna mieć kleistą konsystencję. Poczekaj aż wystygnie.
Wypchaj nadzieniem wołowe jelita. W regularnych odstępach zrób supełki, tak aby powstały osobne pęta kaszanki. Nakłuj każde z nich, żeby nie popękały podczas gotowania. Zagrzej wodę w dużym garnku. Gdy osiągnie temperaturę 80°C włóż kaszankę. Gotuj przez około 10 minut. Cały czas mieszając. Po 10 minutach wyjmij kaszankę i zostaw do ostygnięcia.

Opracowano na podstawie programu „Niebiańska kuchnia – wzloty i upadki”.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA