Jabłka smażone na patelni
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 3 średniej wielkości miękkich jabłek
- obranych
- bez gniazd nasiennych i pokrojonych w ósemki
- 1 łyżka cukru kryształu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło roztopić na patelni o średnicy 25 - 30 cm, która nadaje się do piekarnika. Ułożyć pojedynczą warstwę z jabłek i posypać cukrem pudrem. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż jabłka się zrumienią. Obrócić i smażyć jeszcze przez 5 minut. Odłożyć na bok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W