Jabłka smażone na patelni

Jabłka smażone na patelni
Oceń przepis:
59 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło roztopić na patelni o średnicy 25 - 30 cm, która nadaje się do piekarnika. Ułożyć pojedynczą warstwę z jabłek i posypać cukrem pudrem. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż jabłka się zrumienią. Obrócić i smażyć jeszcze przez 5 minut. Odłożyć na bok.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA