Gulasz ziemniaczany
Oceń przepis:
Składniki:
- 1 pokrojona cebula
- 3 łyżki oliwy albo tłuszczu omega
- 1 kg pokrojonych w kostkę ziemniaków
- pokrojona czerwona i zielona papryka
- łyżeczka kminu
- łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 1 litr bulionu
- puszka pokrojonych pomidorów
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzać tłuszcz. Podsmażyć cebulę. Dodać kmin i paprykę. Smażyć przez minutę albo dwie ciągle mieszając. Dołożyć ziemniaki, paprykę i sól. Mieszając podsmażać na silnym ogniu przez 5 minut. Dolać tyle bulionu, żeby zakrył ziemniaki. Przykryć. Gotować często mieszając. Kiedy ziemniaki będą na wpół miękkie, dołożyć paprykę. Gotować przez 20 minut. Podawać z natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W