Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzać tłuszcz. Podsmażyć cebulę. Dodać kmin i paprykę. Smażyć przez minutę albo dwie ciągle mieszając. Dołożyć ziemniaki, paprykę i sól. Mieszając podsmażać na silnym ogniu przez 5 minut. Dolać tyle bulionu, żeby zakrył ziemniaki. Przykryć. Gotować często mieszając. Kiedy ziemniaki będą na wpół miękkie, dołożyć paprykę. Gotować przez 20 minut. Podawać z natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA