Gorąca czekolada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 szklanki mleka (500 ml)
2 szklanki śmietanki 35% tłuszczu (500 ml)
⅓szklanki cukru pudru (80 ml)
2 szklanki posiekanej ciemnej czekolady (500 ml)
½ szklanki espresso (125 ml)
Przygotowanie:
W rondelku na średnim ogniu podgrzewamy mleko, śmietankę, espresso i cukier. Mieszamy ubijaczką, aby rozpuścić cukier. Dodajemy czekoladę i mieszamy, aż się dokładnie roztopi. Rozlewamy do 4 kubków. Przybieramy piankami z przepisu Chucka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W