Dżem morelowy

Dżem morelowy
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj na małym ogniu morele z cukrem, miodem, sokiem z cytryny, imbirem oraz otartą skórką z cytryny, często mieszając. Zawiń lawendę w woreczek z gazy i zanurz w rondlu z morelami na ok. 10 min. Na koniec usuń lawendę, a wmieszaj pektynę. Zdejmij dżem z ognia i nałóż do wyjałowionych słoików albo przechowuj w lodówce do 4 miesięcy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA