Deser z kremem cytrynowym
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Słodki James (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 5
Składniki:
- 2 kruche herbatniki (o smaku cytrynowym lub zwykłe)
- 50 ml białego wina
- 75 g serka mascarpone
- 250 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- 8 łyżek kremu lemon curd
- 2 łyżki prażonych wiórków migdałowych
- 2 gałązki świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp pokruszone herbatniki na dno czterech kieliszków do wina lub deserowych pucharków i zwilż połową wina. Utrzyj w misce serek mascarpone, kremówkę oraz cukier puder na gęsty i dość sztywny krem. Wmieszaj pozostałe wino, a następnie delikatnie krem lemon curd, tworząc żółte, wirowe desenie. Nałóż porcje kremu do kieliszków/pucharków i posyp prażonymi wiórkami migdałowymi. Ozdób gałązkami świeżej mięty i podaj natychmiast lub wstaw do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W