Deser słodki finish - Łukasz Toczek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Biszkopt Migdałowy:6 białek
50 g cukru
150 g mąki migdałowej
Mus czekoladowy:
100 ml śmietany 36%
100 g czekolady
2 g żelatyny
Prażynki:
2 łyżki prażynek
1 łyżka pasty orzechowej
1 łyżka czekolady
Przygotowanie:
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.
Mus:
Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.
Prażynki:
2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.
Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W