Ciasto z semoliną

Ciasto z semoliną
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Wysmarować tłuszczem boki 25-centymetrowej formy z wyjmowanym dnem. Ubić białka na sztywną pianę. Ubijać przez 7 minut. Dodać cukier i później żółtka. Ubić na sztywną masę. Dodać proszek do pieczenia. W mikserze utrzeć masło, mleko skondensowane i sproszkowaną wanilię na gładką masę. Dodać utarte masło do mieszaniny jajecznej. Wsypać, mąkę, semolinę i posiekane migdały. Piec przez 30 – 35 minut. Przykryć folią aluminiową i piec przez 10 -20 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na 30 minut. Wyjąć ciasto z formy. Zakryć folią i studzić przez godzinę. Przełożyć ciasto na paterę i podać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA