Ciasto parzone
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Martha piecze
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 115 gramów masła
- 1 łyżeczka cukru (dowolnie)
- ½ łyżeczki soli
- 1 miarka mąki
- 4 duże jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W średnim rondlu, na średnim ogniu połączyć masło, cukier i 1 miarkę wody. Zagotować i natychmiast odstawić. Dodać mąkę, drewnianą łyżką szybko wymieszać do całkowitego połączenia składników. Gotować na średnim ogniu około 3 minut, energicznie mieszając do czasu aż masa zacznie się odklejać od rondla i utworzy warstwę ciasta na dnie. Zdjąć z ognia i przełożyć do miski na około 3 minuty do ostygnięcia. Dodawać pojedynczo po jajku, za każdym razem mieszając aż do całkowitego wchłonięcia. Używać od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W