Chutney miętowy

Chutney miętowy
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • filiżanka liści mięty
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • łyżeczka garam masala
  • ½ filiżanki soku z limetki
  • łyżeczka startego imbiru
  • zielone chili bez nasion
  • 6 posiekanych dymek
  • rozgnieciony ząbek czosnku
  • sól morska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki i 2 łyżki wody zmiksować na gładką masę. Miętę można zastąpić kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA